Kapcsolat

KTL festés

Felületkezelések

KTL festés (kataforetikus festés, katódos merítőkádas felületkezelés, elektroforetikus festés, katodikus festés, E-Coat)

KTL festés

A KTL technológia során elektrokémiai eljárásokat lehet használni a festék leválasztásához. Ennek fizikális alapja, hogy az ellentétes töltésű részecskék vonzzák egymást. A festési eljárás során a munkadarabot a vizesbázisú festékközegbe mártjuk, erre egyenáramot kapcsolunk. A munkadarab így a festéket magához vonzza, ezzel egyenletes bevonatot képez a felületen. Az eljárásnak köszönhetően a festék a kezelendő termék sarkaiba és hajlataiba is képes behatolni. A rétegvastagság folyamatos növekedésével a festékréteg már szigetelő funkciót lát el, ezzel automatikus módon lezárja a felületkezelési eljárást. Elsősorban a gépjármÀ?iparban alkalmazott felületvédelmi eljárás, lemez és öntvény alkatrészeken alkalmazzuk.

KTL festés előtt választható előkezelések

Fém alkatrészek vas-, cink-, cirkónium-foszfáttal, nanokerámiával való bevonása, mely Henkel és Metalchem vegyszerekkel történik.

Henkel, KTL festés PPG, KTL festés MetalChem, KTL festés

15 zónás, mártásos, számítógép által vezérelt technológiát alkalmazunk.

Hasznos méretek

  • hosszúság: 2300 mm
  • szélesség: 500 mm
  • magasság: 850 mm
  • terhelhetőség: 700 kg

PPG festékkel, mártó eljárással dolgozunk. A festék fekete színű, selyemfényű. A beégetés 155 °C-os hőmérsékleten történik. A rétegvastagság 10-40 mikron.

A bevonat nagy korrózióvédő képességgel rendelkezik. A festéktípustól függően a bevonat sópermet-állósága kb. háromszoros az anaforézissel leválasztott bevonatának.

A kataforetikus festékek nagy behatoló képességgel rendelkeznek, ezáltal az üreges, tagolt tárgyak esetén tökéletesebb felületkezelés, védelem biztosítható.
Környezetvédelem szempontjából kisebb emisszió terhelést jelent, a szerves oldószertartalma a festékfürdőnek 2,5 – 3%.
A kataforetikus elektro-mártó festési eljárás tehát környezetbarát, anyag- és energiatakarékos.

A KTL festés hatékony és hosszantartó, nagy hőállóságú és kiváló kémiai ellenállóképességgel rendelkező korrózióvédelmet biztosít.

A KTL festés olyan környezetbarát bevonási módszer, ahol oldószerként rendszerint vizet használnak. Kiválóan alkalmas az automata technológiával végzett felületkezeléshez és megfelel az autóipar szigorú előírásainak.

A KTL bevonású felületek a legjobb alapot kínálják porbevonással vagy hagyományos festéssel létrehozott kombinációkhoz. Kettős bevonatként a KTL festék galvanikus cink rétegekre is felvihető, majd a KTL festés továbbfesthető por-, víz- vagy oldószeres- és kétkomponenses festékekkel.