Kapcsolat

Porfestés
(elektrosztatikus porfestés, porszórás, porlakkozás, szinterezés, sztatikus porfestés)

Felületkezelések

Az elektrosztatikus porfestés, porszórás, vagy tévesen közismert nevén szinterezés egy olyan technológia, melynek során a tárgyak felületét egyenletes, vékony műanyag bevonattal látják el. Fém alkatrészek műanyaggal történő bevonása poliészter vagy epoxy-poliészter porfestékkel, mely jó korrózióvédelmet és esztétikus megjelenést biztosít a felületkezelt alkatrészek számára.
Az eljárás során elektrosztatikusan töltődnek fel a porszemcsék elektrosztatikus térben, és így egyenletesen tapadnak a fémfelületre.

Porfestés

A porfestés előnyei

Fémfelületek esetében az oldószeres festésnél jobb, mert műanyag bázisa révén hosszabb élettartamot lehet vele elérni, korrózióállóbb, környezetbarát technológia, magas színvonalú, kihűlés után azonnal szállítható.

Választható bevonatok

Matt, selyemfényű, és fényes árnyalatok, kültéri és beltéri festékek, struktúr és kalapácslakk típusú bevonatok alkalmazása.

Teljes RAL színskála, választható alapanyaggyártóktól.

Pulverlac, PorfestésColor, PorfestésTiger, PorfestésDu Pont, PorfestésFrei Lacke, Porfestés

A bevonatkészítéshez Gema típusú berendezéseket használunk.

Gema, Porfestés

Előkezelés

A következő előkezelések választhatók: vas-, cink- cirkónium-foszfát vagy nanokerámia. Alumínium alkatrészeknél Alodine-előkezelések. Technológiáink Henkel és Metalchem vegyszerekkel működnek, melyek mártó eljárással kerülnek a felületre.

Henkel, Porfestés Metalchem, Porfestés Alodine, Porfestés

Egyéb lehetőségek

  • Cinkkromátos alapozó porfestés
    Elsősorban kültérre,  külső dísztárgyak, kerítések, állványszerkezetek  nagyobb igénybevételnek kitett munkadarabok esetén ajánlott. Alapozás után kerül rá a fedőszín. Kovácsoltvas kerítéseknél tűzihorganyzás ajánlott, így az alapozás nem szükséges.
  • Speciális lakk és metál porfestékek alkalmazása
    Esztétikai, magas kültéri igénybevételnek kitett fémfelületre ajánlott. Különböző rétegkombinációk befejező bevonata, mellyel növelhető a termék esztétikai és ellenállóképessége.

Hasznos méretek

  • hosszúság: 4000 mm
  • szélesség: 1500 mm
  • magasság: 1800 mm